Vesti

Postoje šanse da će Outer Worlds 2 biti mupltiplayer

Novootkriveni dokazi nagoveštavaju da bi The Outer Worlds 2 mogao da ima multiplayer opciju, što je potencijalno značajna dopuna onome što fanovi mogu da očekuju od Obsidian Entertainmenta u budućnosti.

Studio, koji je sada deo Microsofta, aktivno radi na više projekata, uključujući već najavljene igre Avowed i The Outer Worlds 2. Oglas za posao iz aprila 2023. godine takođe ukazuje na to da Obsidian trenutno razvija još jednu igru koja koristi Unity engine.

Predlog da bi nastavak igre The Outer Worlds mogao da uključi aspekte za više igrača potiče od nedavnog oglasa za posao koji je kompanija počela da promoviše ove nedelje. Iako konkretan oglas eksplicitno ne pominje The Outer Worlds 2, navodi da Obsidian traži iskusnog programera za mrežne sisteme sposobnog za razvoj “sistema za igranje sa više igrača preko Unreal Engine-a.” Takav izbor reči sugeriše da ova uloga nije povezana sa projektom baziranim na Unityju, dok istovremeno eliminiše bilo kakvu vezu sa Avowed, koji se razvija na Unreal Engine 5.

Iako je Avowed prvobitno bio zamišljen kao kooperativna RPG igra, njegovi elementi za multiplayer su na kraju odbačeni, kako je otkriveno u dokumentarcu za 20. godišnjicu Obsidiana objavljenom početkom avgusta. Osim ukoliko Obsidian—koji ima manje od 300 zaposlenih—trenutno ne radi na četiri ili više projekata istovremeno, ovaj novi oglas za posao izgleda kao indikacija da će The Outer Worlds 2 verovatno uključiti funkcionalnosti za multiplayer.

Zanimljivo je da se ovaj špekulacija poklapa sa skorašnjim leakovanjem informacija koje sugerišu da bi The Outer Worlds 2 mogao da stigne na PlayStation konzole. Pre ovog leaka, izlazak igre na Sonyjevoj platformi se činio neverovatnim s obzirom na trenutnu povezanost Obsidiana sa Xbox Game Studios. Međutim, Microsoft je istorijski pravio izuzetke za multiplayer igre kada je u pitanju zadržavanje ekskluzivnog sadržaja, što potvrđuje visokoprofilni ugovor o Call of Dutyju koji je Sony potpisao sa Microsoftom u julu ove godine.

Iako su motivi Microsofta nesumnjivo bili podstaknuti njegovim tekućim nastojanjima da finalizuje akviziciju Activision Blizzarda, ovaj potez je samo nastavak njegove dugogodišnje sklonosti ka pristupačnosti u odnosu na ekskluzivnost kada su u pitanju igre sa više igrača. Taj pristup je dodatno potvrđen kada je Fallout 76 ponuđen besplatno članovima PlayStation Plusa ranije ove godine, nagoveštavajući da bi The Outer Worlds 2 potencijalno mogao postati multi-platforma, posebno ako na kraju uključi multiplayer opciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top