PlayStation 5

Sledeća Xbox konzola dolazi 2028. godine

Microsoft cilja na 2028. godinu kao period puštanja u prodaju svoje sledeće Xbox konzole.

Iako su se planovi možda promenili, očekivani prozor za lansiranje je pomenut na sastanku iz maja 2022. godine na kojem su prisustvovali najviši izvršni direktori kompanije, uključujući CEO Satya Nadella, CFO Amy Hood i šefa gaminga Phil Spencer, izveštava Axios.

Odlomci transkripta sastanka objavljeni su kao deo Microsoftove pravne bitke sa američkom Federalnom trgovinskom komisijom, koja je pokušala da blokira predloženu akviziciju Activision Blizzarda od strane proizvođača konzola Xbox.

Tokom sastanka, jedan izvršni direktor Microsofta je pitao gaming tim da li bi sledeća Xbox konzola mogla da se odmakne od fiksnih hardverskih specifikacija.

“Jedna od stvari na kojima su konzole bile zaista dobre je pružanje vrlo jasnog cilja platforme za developere, a [Game Development Kit] je bio zaista dobar u tome”, rekao je Anuj Gosalia, korporativni potpredsednik za imerzivna iskustva.

Na drugo pitanje je rečeno: “Da li je plan za 2028. godinu da se zadrži taj model ili da se primeni Windows poput fleksibilnog/modela sposobnosti?”

“Već smo započeli ovo putovanje sa Xbox One i Xbox One X, dalje ga unapređujući u Series S/X”, odgovorio je Kevin Gammill, korporativni potpredsednik za gaming ekosisteme.

“Moramo biti još fleksibilniji u budućnosti sa gen 10, ali takođe pružiti mogućnost kreatorima da iskoriste jedinstvene hardverske sposobnosti.”

Razmatrajući potencijalno vreme lansiranja novog hardvera u izjavama koje su prošle godine dostavljene britanskoj Competition and Markets Authority, advokati Microsofta su rekli “da se ne očekuje da će nova generacija konzola biti objavljena pre jeseni 2028. godine najranije”.

Microsoft i Sony su oba lansirala svoje konzole trenutne generacije, Xbox Series X/S i PS5 respektivno, u novembru 2020. godine. Pre toga, Xbox One i PS4 konzole su objavljene krajem 2013. godine, što znači da će fanovi obe strane čekati godinu dana duže na novi hardver.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top