Vesti

Unity će ipak da razmisli o svojoj novoj politici naknade

Unity je izdao izvinjenje zbog “nesigurnosti i uznemirenosti koje je izazvala nova politika naknada” nakon njene najave prošle nedelje, i nagovestio da će “revidirati” tu politiku.

U objavi na Twitteru/X, Unity je otkrio da su bili u razgovorima sa različitim zainteresovanim stranama, kako unutar tako i izvan kompanije, i da nameravaju da izmene spornu politiku. Iako specifične izmene nisu detaljno opisane, Unity se obavezao da će pružiti više informacija u narednim danima.

Politika naknada za radno vreme Unityja trebala bi da stupi na snagu 1. januara 2024. godine i nametnula bi naknadu od 0,20 dolara po instalaciji za svaku igru koja premaši 200.000 instalacija. Ovo je, naravno, izazvalo mnoga pitanja, s obzirom da je koncept “instalacije” u današnjem tehnološkom svetu pomalo nejasan. Na primer, da li će developeri biti naplaćeni za višestruke instalacije korisnika koji instaliraju, deinstaliraju i ponovo instaliraju svoje igre? I da li instalacije iz Xbox Game Pass-a ili članstva u PlayStation Plusu ulaze u naknadu?

Unity je pokušao da razjasni ove tačke, navodeći da će samo “sasvim nove instalacije” počev od 1. januara podleći naknadama. Ponovne instalacije, “prevarantske” instalacije, kao što su one iz botnets, kao i probne verzije, veb i striming igre, i instalacije u humanitarne svrhe neće biti predmet naknada. Unity je takođe tvrdio da promena “neće uticati na 90 posto njihove korisničke baze”.

Inicijalne izmene politike i naknadna pojašnjenja naišla su na značajan otpor iz zajednice developera. Kompanije širom sveta, uključujući developera Rust 2, Facepunch Studios, najavile su da neće koristiti Unity za buduće projekte. Neki, kao što je Massive Monster, čak su zapretili da će ukloniti svoju igru razvijenu u Unityju, Cult of the Lamb, 1. januara ako se izmene implementiraju.

Nivo besa i ljutnje zbog ove nove politike je postao toliko ekstreman da su kancelarije Unity u San Francisku i Austinu morale da se zatvore zbog ozbiljnih pretnji smrću koje su primili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top