Vesti

Otkriven novi Xbox Series X bez diks drajva u ogromnom curenju informacija

Danas čitav gejming svet bruji o vestima o nizu procurelih dokumenata sa suđenja FTC protiv Microsofta, otkrivajući nekoliko projekata koji su u toku unutar Microsofta – uključujući potpuno novi Xbox Series X bez ladice za disk pod nazivom ‘Project Brooklin’. To je cilindrična jedinica od 2 TB sa potpuno novim dizajnom kontrolera koja bi trebalo da bude izdata 2024. godine, prema procurelim dokumentima.

Prema Tomu Warrenu iz The Verge-a:

Verovatno najsočniji deo informacija koji je isplivao nakon ovih curenja je prisustvo novog Xbox Series X, koji bi trebao da bude izdat 2024. godine i za koji se navodi da će imati niz unapređenja i novih funkcija.

  • Nova konzola će imati podršku za Wi-Fi 6E
  • Bluetooth 5.1 radio za poboljšano iskustvo sa dodacima
  • Izlaz PSU smanjen za 15% i biće uveden novi režim niske potrošnje
  • USB-C prednji port
  • 2 TB interne memorije
  • Cena će biti oko 499 dolara

Brooklin će pružiti Gen9 konzolni gejming u 4K rezoluciji sa više interne memorije, bržim Wi-Fi-jem, smanjenom potrošnjom energije, kontrolerom koji pruža veću uronjenost i prelepim redizajnom koji unapređuje iskustvo sve-digitalnog Xbox ekosistema.

Očekuje se da će biti izdata krajem oktobra 2024. godine. Ovo je u neku ruku i bilo očekivano, samo što se više priča o novom PS5 Pro modelu, nego o Xbox konzoli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top