PC

Criterion pomaže razvoj naredne Battlefield igre

Kao studio, Criterion je tokom godina premeštan napred-nazad kako bi pomogao u razvoju drugih franšiza EA – posebno Battlefield. Iako se navodi da trenutno rade na sledećem Need for Speed naslovu, Criterionu je ponovo poveren zadatak da pomogne studiju DICE, na njihovom predstojećem Battlefield projektu.

Kako izveštava Gamesindustry,biz, britanski studio Criterion je premešten iz okrilja EA sports i sada funkcioniše pod EA Entertainment – kojim rukovodi Vince Zampella.

Govoreći o ovom poslednjem potezu, Zampella je na blogu EA rekao: “Danas se Criterion dodaje našim svetski priznatim studijima za Battlefield, posvećenim uvodu u novu eru za franšizu. Većina tima će raditi zajedno sa DICE, Ripple Effect i Ridgeline koje vodi Byron Beede, glavni menadžer Battlefield brenda. Iskustvo Criteriona sa Battlefieldom, naša tehnologija i izgradnja angažujućih iskustava će imati trenutni pozitivan uticaj dok nastavljamo da radimo na Battlefield 2042, i dok nastavljamo pre-produkciju povezanog Battlefield Univerzuma. Nema boljeg studija koji bi se pridružio nama na ovom putovanju i ne mogu biti uzbuđeniji.”

Zampella je nastavio: “Rad će se takođe nastaviti na onome što je sledeće za Need for Speed. Mnogi od vas su možda upoznati sa mojom istorijom u igrama, radeći sa izuzetno talentovanim timovima na Apex Legends, Titanfall i Star Wars Jedi ovde u Electronic Arts. Ali možda ne znate da imam strast prema automobilima, što takođe čini Criterion savršenim spojem za mene da istražim drugi žanr u igrama koji volim. Zaista se radujem radu sa osnovnom grupom dok oblikujemo šta je sledeće za franšizu.”

Need for Speed polako ali sigurno povećava svoj ugled u umovima igrača otkako se Criterion vratio da radi na serijalu. Nadamo se da ova najnovija najava neće dovesti do toga da se resursi studija previše razvuku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top