Vesti

Tekken franšiza prodata u preko 50 miliona primeraka

Tekken je jedan od najprepoznatljivijih franšiza borilačkih igara, a serijal je čak oborio Ginisov svetski rekord za “najdužu video igru bez ikakvih značajnih razvojnih praznina ili ponovnih pokretanja”. Sa Tekken 8 na horizontu, tim iz Bandai Namco otkrio je još jedan veliki uspeh koji je franšiza postigla – sada su prodali preko 50 miliona kopija.

U intervjuu koji je sproveo Gamesindustry.biz, izvršni direktor Bandai Namco Europe ‘Arnaud Muller’ govorio je o nizu tema, od Elden Ring do Little Nightmares. Govoreći o predstojećem Tekken 8, Muller je otkrio da je serijal dostigao novi uspeh, rekavši:

“A onda [imamo] vrlo mali naslov zvani Tekken 8 za koji ste možda čuli. [Tekken] je prodao više od 50 miliona kopija kao franšiza, a Tekken 7 je prodao deset miliona kopija. Dakle, biće sjajno, biće veliko. [To] zaista podiže borilački žanr na novi nivo… Ovo je najbolje što može biti u smislu najboljeg iskorišćavanja Unreal Enginea i mogućnosti da se igra dotera do nivoa gde vizuelno izgleda zadivljujuće. Imamo velika očekivanja [za] Tekken 8.”

Prodaja od 50 miliona kopija stavlja Tekken otprilike u ravni sa Street Fighterom po prodaji, i iako zaostaje za nekim svojim savremenicima poput Mortal Kombat i Super Smash Bros (80 miliona i 70~ miliona respektivno), to je ipak ogroman uspeh vredan slavlja. Biće zanimljivo videti koliko će kopija prodati Tekken 8 kada se lansira 26. januara sledeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top