Vesti

Epic Games otpustio 900 zaposlenih, V-Bucks u Fortnite poskupljuju

Epic Games je uvek imao dobro održavanu poziciju u industriji igara zahvaljujući popularnosti Unreal Engine. Međutim, kompanija je poslednjih šest godina enormno porasla zahvaljujući Fortnite naslovu. To je omogućilo Epicu da brzo troši velike količine novca, ali se rashodi gomilali, što dovodi do velikog broja otpuštanja.

Epic Games je danas najavio da otpušta oko 16 posto svojih radnika. Kako je prvi put izvestio Bloomberg, Epic je obavestio zaposlene o promenama u internom memoaru poslatom danas. Veruje se da je pogođeno oko 870 zaposlenih.

Pored otpuštanja, Epic Games takođe smanjuje ulaganja u dve od svojih nedavnih akvizicija. Traži da proda muzičku uslugu Band Camp i Songtradr, a marketinška kompanija SuperAwesome će se odvojiti u nezavisni entitet. U drugim navodima se otkriva da je raspušten (ili otpušten) čitav tim developera koji su činili studio Mediatonic, zaslužan za Fall Guys.

Ove vesti stižu istog dana kada je Epic takođe najavio povećanje cena za V-Bucks, popularnu valutu u igri koju Fortnite igrači širom sveta kupuju u ogromnim količinama. To je dovelo do nekih teorija da je Epic Games preterano trošio na svoje pravne bitke sa Apple i Google u poslednjim godinama. Akvizicije poput Band Camp i SongTradr su možda samo napravljene kako bi Epic imao još jedan način da se suprotstavi monopolu Apple i Google nad Android i iOS platformama.

Zaposleni pogođeni smanjenjem radnih mesta u Epic Games dobiće šest meseci otpremnine i zdravstveno osiguranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top