PC

Cyberpunk 2077 premašio 25 miliona prodatih primeraka, Phantom Liberty prodao 3 miliona za nedelju dana

Cyberpunk 2077 je premašio 25 miliona prodatih kopija, tvrdi CD Projekt u četvrtak.

Brojka je veća od 18 miliona prodaja koje je kompanija prijavila prošlog aprila i 20 miliona prodaja prijavljenih u septembru.

Izvršni direktor Adam Kiciński najavio je novi rekord tokom prezentacije za investitore danas.

“Fenomenalni Witcher 3 postigao je sličan nivo za 4,5 godine, a ovde [u slučaju Cyberpunk], malo više od dve godine [od njegovog izlaska], prodajemo se mnogo brže nego što smo prodavali Witcher igru”, rekao je on.

Cyberpunk 2077 je bio najavljen kao jedan od najvećih naslova poslednje generacije konzola, sa igrom koja je teško očekivana i koja je prodala osam miliona kopija samo preko pre-ordera, prema CD Projektu.

Taj ukupan broj se povećao na 13 miliona tokom meseca lansiranja igre u decembru 2020. godine.

Glavni finansijski direktor Piotr Nielubowicz takođe je danas najavio da je prva i jedina ekspanzija igre, Phantom Liberty, prodala tri miliona kopija između svog izlaska 26. septembra i 3. oktobra.

“Prodaja za prvu nedelju do 3. oktobra bila je tri miliona kopija”, rekao je on.

“Da bih to stavio u kontekst, procenili smo koliko igrača sada ima glavnu igru na PC-u ili novim konzolama – sve platforme koje vam omogućavaju da je igrate – i to je 20 miliona.

“20 miliona igrača koji ili imaju glavnu igru ili su ažurirali verziju za stariju generaciju na verziju za novu generaciju. Dakle, 15% svih igrača u roku od jedne nedelje kupilo je ekspanziju.

“Ovo je fenomenalan rezultat i ovo je tek početak – prodaja se nastavlja.”

68% prodaje Phantom Liberty bilo je na PC-u (uključujući 10% na GOG-u), 20% na PS5 i 13% na Xbox Series X/S.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top