PC

Battlefield 2042 postavio novi rekord po broju istovremenih igrača

Battlefield 2042 izgleda da doživljava preporod u ovom trenutku. Iako je igra prvobitno lansirana sa negativnim kritikama, sa igrom koja privlači manje igrača nego stariji Battlefield naslovi, nedavni besplatni vikend je vratio igru na vrh.

Battlefield 2042 ima novi rekordni broj istovremenih igrača na Steam platformi, sa preko 103.000 ljudi koji su se prijavili da igraju igru tokom vikenda. Ovo nadmašuje originalno lansiranje igre u novembru 2021. godine, koje je dostiglo oko 101.000 istovremenih igrača.

Zanimljiv deo je što se besplatni vikend odvijao u isto vreme kao i beta za one koji su naručili Call of Duty: Modern Warfare 3, koja je dobila neke negativne reakcije. Otvorena beta za Modern Warfare 3 će se održati narednog vikenda.

Battlefield 2042 je polako gradio svoju bazu igrača tokom poslednje godine. Igra je dostigla rekordno niskih samo 3.000 istovremenih igrača u martu 2022. godine, jer su se igrači frustrirali sporim popravkama. U ovom trenutku, igra se čini da je u mnogo boljem stanju, često dostižući preko 10.000 istovremenih igrača mesečno. Pre ovog besplatnog vikenda, prethodni rekordni broj istovremenih igrača nakon lansiranja bio je u decembru 2022. godine, kada je igra dostigla preko 36.000 istovremenih igrača.

Pravi test će biti da li EA može da održi ovaj obnovljeni nivo interesovanja za igru. Trenutno je na rasprodaji za ispod 10$ na Steamu nakon besplatnog vikenda.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top