PC

Resident Evil 4 Remake pomogao franšizi da premaši 150 miliona prodatih primeraka

Resident Evil serijal je definitivno najveći za Capcom, sa skoro 30 godina starom franšizom koje se i dalje redovno objavljuje uz veliko oduševljenje fanova i komercijalni uspeh. Kao deo najnovijeg izveštaja o zaradi izdavača, Capcom je otkrio da su ukupne prodaje za franšizu Resident Evil sada premašile 150 miliona prodatih kopija.

Capcom je nedavno objavio svoje finansijske rezultate za 2. kvartal fiskalne 2023. godine, otkrivajući da je dugo očekivani remake Resident Evil 4 prodao 5,45 miliona kopija od svog lansiranja 24. marta. Ovo je pomoglo da se ukupna prodaja franšize Resident Evil poveća na preko 150 miliona, čime se dodatno utvrđuje kao najprodavaniji serijal u Capcomovom repertoaru (sa Monster Hunter na drugom mestu sa gotovo 100 miliona ukupno prodatih jedinica).

Pored toga, Capcomova druga velika igra za ovu godinu – Street Fighter 6 – takođe se dobro prodaje, prodavši nešto manje od 2,5 miliona kopija od svog izlaska u junu. S obzirom na to da izdavač planira da proda 10 miliona kopija tokom celog životnog ciklusa SF6, ove rane prodajne brojke predstavljaju snažan početak za borilačku igru.

Originalni Resident Evil 4 je prodao ukupno 12,3 miliona kopija kroz svoja mnoga izdanja i ponovna izdanja i dok remake ima još dosta toga da dostigne ekvivalentne brojke, nedavno objavljeni DLC Separate Ways i nadolazeći PSVR2 update će nadamo se osigurati da naslov ima dugovečnost. Biće zanimljivo videti koliko će vremena biti potrebno da RE4 Remake nadmaši original.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top