Vesti

Bungie u problemima – odlaže svoje projekte i otpušta radnike

Nedavno su se pojavile vesti da Bungie otpušta brojne zaposlene, dok istovremeno odlaže svoja dva glavna projekta, Marathon i Destiny 2: The Final Shape. Na neki način, situacija je postala gora dan kasnije, sa direktorom studija Bungie koji je objavio neprimeren tvit i jednim dobro obaveštenim reporterom fokusiranim na Destiny koji je podelio dodatne uvide u finansijske razloge zbog kojih se ovo moglo dogoditi.

Kada je Sony prošle godine kupio Bungie za 3,7 milijardi dolara, Bungie je izjavio da je odvojio trećinu tog novca za zadržavanje zaposlenih, obećavajući da neće biti otpuštanja. Sada, malo više od godinu dana kasnije, ta situacija se promenila. Iako su neki krivili Sony za nedavne promene, odluke su navodno došle direktno od rukovodstva Bungie. Nakon razgovora sa izvorom, Paul Tassi takođe izveštava da mnogi zaposleni praktično odmah gube pristup određenim beneficijama, jer ističu na kraju svakog meseca, ostavljajući zaposlene u teškoj situaciji sa otpuštanjima koja dolaze krajem oktobra.

Možda najgora stvar koju je Tassi istakao vezuje se za strukturu Sonijeve akvizicije kompanije. Kao deo dogovora, zaposlenima su obećane određene akcije, na osnovu ostanka u kompaniji određeni broj godina. Međutim, ako napustite ili budete otpušteni, obećane akcije se vraćaju Bungieu. Ovaj finansijski podsticaj za izvršne direktore da se reše nižeg osoblja je tačan razlog koji bi trebalo koristiti za promovisanje veće sindikalizacije u industriji igara.

Da bi sve to bilo još gore, CEO, Pete Parsons, neko ko će sigurno imati koristi od mera štednje kada dođe sezona bonusa, tvitovao je o vestima, označavajući ih kao “tužan dan” za kompaniju, dodajući da će zaposleni koji su poslati na liniju nezaposlenosti ostaviti uticaj na igre i kulturu studija “dugo u budućnosti”. Tvit je brzo izazvao kritike, sa mnogima koji ukazuju na prošlogodišnja obećanja zaposlenima i milijardu dolara rezervisanu za izbegavanje otpuštanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top