Nintendo Switch

Switch premašio 132 miliona primeraka sa Tears of the Kingdom koji je prodat u skoro 20 miliona kopija

Kada se sve svede na papir, Nintendo Switch će biti jedna od najuspešnijih video igraćih konzola svih vremena, ne samo zbog broja prodatih sistema, već i zahvaljujući ogromnom broju softvera – sa igrama poput “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom” koja je prodala skoro 20 miliona primeraka za manje od 5 meseci.

Kao deo kvartalnog izveštaja o zaradi kompanije, Nintendo je objavio ažurirane podatke o prodaji Switch konzole, kao i njihovih naslova prvog lica, otkrivajući da hibridna konzola iz 2017. godine nastavlja da se prodaje kao alva. Sa nešto manje od 3 miliona prodatih jedinica od poslednjeg kvartala, ukupna prodaja Switch konzola sada iznosi 132,46 miliona – što je samo nešto više od 20 miliona jedinica udaljeno od toga da postane najprodavanija konzola svih vremena.

Možda je još impresivnije koliko su milioni primeraka first-party softvera prodani, sa najprodavanijom Switch igrom (Mario Kart 8 Deluxe) koja nastavlja svoju vladavinu sa 57,01 miliona prodatih primeraka – ne računajući original za Wii U.

Najveća igra Nintenda ove godine naravno je bila “The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom”. Manje od 5 meseci od njenog izlaska u maju, igra je prodala skoro 20 miliona primeraka (tačnije 19,5 miliona do 30. septembra).

Izgleda da cena od 70 dolara za TotK nije mnogo uticala na njenu prodaju. Biće zanimljivo videti kako će se Super Mario Bros. Wonder predstaviti kada se naslov uključi u sledeći kvartalni izveštaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top