Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Dimitrije Cvetković – Deset godina dizajniranja zvuka u studiju Mad Head Games

Bliži nam se šesto izdanje Play!Con-a, domaće gejming konferencije. Naš godišnji dvodnevni događaj zakazan je za 9. i 10. decembar i možete ga posetiti u Hali 1 Beogradskog sajma u sklopu najvećeg festivala pop kulture i gejminga na Balkanu – Games.cona!

Posetioce Play!Cona očekuje niz predavanja, zanimljivih panela i intervjua sa developerima sa domaće game dev scene. Veterani game developmenta sa naših prostora razgovaraće o najrazličitijim temama vezanim za razvoj video igara, kao i o projektima na kojima trenutno rade. Posetioci konferencije će takođe imati priliku da vide gejmplej odabranih projekata, kao i da iz prve ruke čuju komentare developera lično.

Ovom prilikom vam predstavljamo našeg sledećeg gosta, Dimitrija Cvetkovića, glavnog audio dizajnera u studiju Mad Head Games sa višegodišnjim iskustvom. Jedan od projekata na kojima je Dimitrije radio je Scars Above, domaćoj igri koja je ugledala svetlost dana u februaru 2023. godine.

Tačno kako se pojam dizajna zvuka najzad usadio u sveopštu gejm development praksu, ispostavlja se da još nešto može da se dizajnira – muzika. Neistreniranom uhu ovi termini zvuče kao sinonimi, ali – da li je baš tako? Ako dozvolimo sebi da ipak priznamo da postoje razlike, uvidećemo da je muzika samo vrsta zvučnog izražajnog sredstva, pa i suštinske razlike u poimanju muzike u igrama i ostalim ekranskim medijima. O svemu ostalom, razgovaraćemo sa Dimitrijem.

Predavanje sa Dimitrijem Cvetkovićem će se održati u subotu, 9. decembra u 14:00 časova. Posetite nas nas na Play!Con štandu na Games.con festivalu!

Pratite naš sajt, kao i Play! FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju i preostalim gostima na Play!Con Winter 2023.

Vidimo se na Games.conu 9. i 10. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top