Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Nenad Tešović – Ulazak starih igrača u novu arenu

Bliži nam se šesto izdanje Play!Con-a, domaće gejming konferencije. Naš godišnji dvodnevni događaj zakazan je za 9. i 10. decembar i možete ga posetiti u Hali 1 Beogradskog sajma u sklopu najvećeg festivala pop kulture i gejminga na Balkanu – Games.cona!

Posetioce Play!Cona očekuje niz predavanja, zanimljivih panela i intervjua sa developerima sa domaće game dev scene. Veterani game developmenta sa naših prostora razgovaraće o najrazličitijim temama vezanim za razvoj video igara, kao i o projektima na kojima trenutno rade. Posetioci konferencije će takođe imati priliku da vide gejmplej odabranih projekata, kao i da iz prve ruke čuju komentare developera lično.

Ovom prilikom vam predstavljamo našeg sledećeg gosta, Nenada Tešovića, development directora za World of Tanks iz Wargaming studija, konkretno iz njihove kancelarije u Beogradu.

Godina 2010. ne zvuči kao da je bila pre gotovo 15 godina. Još je teže sažvakati da je i sam World of Tanks (WOT) star upravo toliko. Da ste se rodili tada, sada biste gledali WOT strimove. Wargaming se konačno našao i u Beogradu, gde takođe rade i na WOT-u, te budući da je WOT uvek bio interesantan specifičnoj demografiji širom sveta, bilo bi zanimljivo napraviti presek ovoliko godina kasnije.

Kako se Ubisoft ušunjao u Srbiju još 2015. godine, u prvoj postavi našao se Nenad. Bio je zadužen za sve od postavljanja table sa natpisom studija na zgradu prve kancelarije do neposrednog rada u developmentu. Godinama kasnije, Nenad u Beogradu postaje odgovorna ličnost u razvojnom procesu jednog od najvećih GAAS naslova – World of Tanks. Kako se Wargaming nedavno uspešno uselio u Beograd, vreme je da iz prve ruke čujemo kako to tamo izgleda.

Predavanje sa Nenadom će se održati u nedelju, 10. decembra u 13:00 časova. Posetite nas nas na Play!Con štandu na Games.con festivalu!

Pratite naš sajt, kao i Play! FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju i preostalim gostima na Play!Con Winter 2023.

Vidimo se na Games.conu 9. i 10. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top