Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Luka Tilinger – Obrazovanje u oblasti video igara u 2023. godini

1920PC_2023_Luka

Bliži nam se šesto izdanje Play!Con-a, domaće gejming konferencije. Naš godišnji dvodnevni događaj zakazan je za 9. i 10. decembar i možete ga posetiti u Hali 1 Beogradskog sajma u sklopu najvećeg festivala pop kulture i gejminga na Balkanu – Games.cona!

Posetioce Play!Cona očekuje niz predavanja, zanimljivih panela i intervjua sa developerima sa domaće game dev scene. Veterani game developmenta sa naših prostora razgovaraće o najrazličitijim temama vezanim za razvoj video igara, kao i o projektima na kojima trenutno rade. Posetioci konferencije će takođe imati priliku da vide gejmplej odabranih projekata, kao i da iz prve ruke čuju komentare developera lično.

Ovom prilikom vam predstavljamo našeg sledećeg gosta, Luku Tilingera, profesora game developmenta sa EDUCONS univerziteta.

Luka Tilinger je kao mlađi tinejdžer, ranih ’00 godina, bio samouki 3D artist i programer, sa radovima koji bi parirali značajno starijima od sebe u to vreme. Bio je deo najranije postavke tada malog studija Eipix, oko 2008. godine, tokom rada na svom prvencu – Pyroblazer. Napravio je igru “Tragač” 2014. godine, u sklopu master rada na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Danas, Luka predaje na predmetima povezanim sa gejm developmentom, u sklopu studija digitalne produkcije na EDUCONS univerzitetu u Sremskoj Kamenici.

Više nismo sigurni koliko se industrija obazire na formalno obrazovanje u široj oblasti IT-a. Ono “Šta će meni kao budućem programeru – sociologija?” ima smisla, ali samo donekle. Pošto je gejm development u Srbiji mlad, a studenti nestrpljivi da rade, obrazovanje često izostane, verujući da su osnovne veštine za obavljanje posla – dovoljne. Ali dođe vreme kada se dokaže suprotno, posebno u oblastima koje prožimaju egzaktne i umetničke discipline – kao što je gejm art.

Predavanje sa Lukom će se održati u nedelju, 10. decembra u 14:00 časova. Posetite nas nas na Play!Con štandu na Games.con festivalu!

Pratite naš sajt, kao i Play! FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju i preostalim gostima na Play!Con Winter 2023.

Vidimo se na Games.conu 9. i 10. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top