Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Ivan Ristić – Kada se Svarog probudi, zemlje neće više biti

Bliži nam se šesto izdanje Play!Con-a, domaće gejming konferencije. Naš godišnji dvodnevni događaj zakazan je za 9. i 10. decembar i možete ga posetiti u Hali 1 Beogradskog sajma u sklopu najvećeg festivala pop kulture i gejminga na Balkanu – Games.cona!

Posetioce Play!Cona očekuje niz predavanja, zanimljivih panela i intervjua sa developerima sa domaće game dev scene. Veterani game developmenta sa naših prostora razgovaraće o najrazličitijim temama vezanim za razvoj video igara, kao i o projektima na kojima trenutno rade. Posetioci konferencije će takođe imati priliku da vide gejmplej odabranih projekata, kao i da iz prve ruke čuju komentare developera lično.

Ovom prilikom vam predstavljamo našeg sledećeg gosta, Ivana Ristića, developera iz VI Gameforge studija koji će razgovarati o svojoj novoj igri, Svarog’s Dream.

Izgleda da je Ivan jedan od predstavnika magičnog kluba “3” – solo developera koji tri godine rade na igri pre nego što je objave. Ovaj svestrani developer možda je zadao domaći zadatak drugim malim developerima igara sa slovenskom mitologijom, a možda i marketarima! U trenutku razgovora, biće 6 dana od objavljivanja igre Svarog’s Dream na Steam-u, tako da ćemo iz prve ruke slušati o tome kako je objaviti svoj prvenac nakon višegodišnjeg, gotovo u potpunosti samostalnog rada.

Igre sa tematikom slovenske mitologije poslednjih desetak godina viđamo prilično često. Ipak, da li je to poredljivo sa onime što bismo smatrali dobrim igrama? Jedna isometric top-down igra u velikoj open world mapi sigurno privlači više pažnje od mnogih drugih pokušaja, a sudeći po Ivanovim rečima, deluje Svarog’s Dream već u pre-release periodu ima solidan broj igrača, dobro pokriće u medijima i bazu testera koji daju svoj fidbek. I pogodili ste – svega dvoje ljudi radi na igri.

Predavanje sa Ivanom će se održati u nedelju, 10. decembra u 17:00 časova. Posetite nas na Play!Con štandu na Games.con festivalu!

Pratite naš sajt, kao i Play! FacebookInstagram i Twitter stranice za sve novosti o događaju i preostalim gostima na Play!Con Winter 2023.

Vidimo se na Games.conu 9. i 10. decembra!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top