Vesti

Epic Games dobio Google na sudu

Epic Games je pobedio u antimonopolskoj tužbi protiv giganta Google nakon što je porota utvrdila da je Google koristio i Google Play prodavnicu aplikacija i Google Play Billing servis kao ilegalni monopol.

Rezultat dolazi tri godine nakon što je Epic Games inicijalno tužio i Apple i Google zbog njihovih praksi u radu njihovih odgovarajućih prodavnica aplikacija.

“Današnja presuda je pobeda za sve developere aplikacija i potrošače širom sveta”, rekao je Epic Games u izjavi na svojoj veb stranici.

“Tokom suđenja videli smo dokaze da je Google bio spreman da plati milijarde dolara da bi ugušio alternativne prodavnice aplikacija plaćajući developerima da napuste svoje napore oko sopstvenih prodavnica i planove direktnog distribuiranja, i nudeći izuzetno lukrativne ugovore sa proizvođačima uređaja u zamenu za isključivanje konkurentskih prodavnica aplikacija.”

“Pobeda nad Googleom! Nakon 4 nedelje detaljnog svedočenja na sudu, kalifornijska porota je presudila protiv Google Play monopola na svim tačkama”, objavio je na Twitteru osnivač i izvršni direktor Epic Gamesa, Tim Sweeney. “Rad suda na merama će početi u januaru. Hvala svima na podršci i veri! Free Fortnite!”

Što se tiče onoga što sledi, to ostaje da se vidi. Google će verovatno uložiti žalbu na odluku, i čini se gotovo sigurnim da borba na frontu mobilnih igara još nije gotova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top