Vesti

Još jedna žrtva preambicioznog Embracera – ugašen studio Free Radical

U novembru je prijavljeno da će studio u vlasništvu Embracer Group, Free Radical, verovatno biti zatvoren, sa konsultacijama koje su rečene da će se održati pre navodnog zatvaranja. Nažalost, izgleda da će studio iza TimeSplitters zaista biti zatvoren, sa Free Radicalom koji sada potvrđuje ovu činjenicu.

Objavljujući javno nesrećnu vest na Twitteru, sada bivši stariji umetnik u Free Radical – Mark Normington – rekao je “Bilo je sjajnih 2 i četvrt godine u Free Radical Design, tužno je videti nas kako odlazimo.”

Za neupućene, Free Radical je osnovan još davne 1999. godine i najpoznatiji je po tome što je razvio klasičnu FPS igru TimeSplitters. Nažalost, studio nije imao najglatkije vreme u industriji, bio je zatvoren još 2008. godine pre nego što ga je Crytek pokupio i preimenovao u Crytek UK. Još jednom, Free Radical je zatvoren oko 2014. godine sa mnogo developera koji su premešteni u Dambuster Studios pod Deep Silver.

Konačno, Free Radical je naizgled spašen 2021. godine sa reformacijom studija kako bi se vratila franšiza TimeSplitters. Nažalost, izgleda da se to više neće desiti – obeležavajući još jedan studio koji je zatvoren od strane Embracer grupe pre nego što je uopšte dobio šansu da objavi igru na kojoj je radio pod njihovim okriljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top