PlayStation 5

PlayStation 5 Pro navodno stiže 2024. godine

Sony bi mogao planirati da pokrene PlayStation 5 Pro konzolu krajem 2024. godine, tvrdi se.

Reporter sa portala Giant Bomb, Jeff Grubb, rekao je da je mogao da potvrdi tvrdnje da Sony radi na nadogradnji PS5 sredinom generacije.

“To curenje informacija o PS5 Pro je gotovo sigurno stvarno na osnovu onoga što sam sada čuo, i očigledno nisam jedini koji to tamo govori, ali mogu da ubacim svoje ‘potvrdi, potvrdi, potvrdi’ u ring za sve”, rekao je.

Sistem “verovatno” izlazi u septembru 2024, predložio je Grubb.

“Trenutne specifikacije su zasnovane na nizu mogućnosti jer to još nisu potpuno uskladili”, tvrdi on.

“Velika stvar ovde, poput velike funkcije koju će ovaj sistem podržavati, je Sonijevo sopstveno DLSS-like rešenje, gde koriste svoje sopstveno mašinsko učenje da poboljšaju slike kako bi mogli da pokreću stvari na vrlo visokoj rezoluciji i vrlo visokom broju frejmova, i uključili bi svoju sopstvenu opremu u PS5 Pro da bi to uradili.

“To je mesto gde dolazi ubrzanje hardverskog ray tracinga 2x, ali bi mogli da urade čak i više od samo boljeg hardverskog ray tracinga. Dakle, da, ovo se verovatno dešava.”

DLSS (deep learning super sampling) je funkcija ekskluzivna za Nvidia grafičke kartice. Na PC-u, radi tako što koristi AI da poveća rezoluciju igara, efektivno omogućavajući developerima da postignu viša grafička podešavanja i bolje frejmove na slabijem hardveru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top