PlayStation 5

Sony otkriva da “preplatnički servisi imaju ogroman uticaj na tradicionalnu prodaju igara”

Iako je Sony bio malo oprezniji od Microsofta kada je reč o potpunom prelasku na usluge pretplate na igre, relativno nova kategorija PlayStation Plus Extra kompanije poslužila je kao odličan način da se stariji first-party naslovi donesu većem broju igrača. Nažalost, prema Soniju, to je imalo značajan i “veliki efekat” na tradicionalnu prodaju igara.

Korisnik ResetEra ‘Macca’ je podelio da je, kao deo prezentacije Sonija, proizvođač konzola otkrio da je njihova relativno skorašnja strategija donošenja prvih naslova na PlayStation Plus negativno uticala na prodaju uključenih igara, rekavši:

“Vrlo je jasno da je uključivanje u PS+ imalo veliki efekat na tradicionalnu prodaju. Donji grafikon pokazuje dnevne aktivacije igara za HZD i HFW. U prvoj godini, HZD i HFW su bili vrlo slični. HFW je uključen u PS+ na početku druge godine. HFW je video ogroman priliv PS+ igrača, ali po cenu ravne linije aktivacija igara iz maloprodajne prodaje.”

Naravno, vredi napomenuti da se čini da drugi spoljni faktori nisu uzeti u obzir. Za razliku od Horizon Forbidden West, Zero Dawn je konstantno bio na rasprodaji nudeći prilično duboke popuste. Forbidden West je, s druge strane, ostao mnogo bliže svojoj početnoj ceni.

Nema sumnje da osoba koja završi igru preko PS Plus verovatno neće potom kupiti tu igru odvojeno. S obzirom da se Sony još uvek oslanja na tradicionalnu prodaju igara (za razliku od Microsofta), biće interesantno videti da li će ova analiza na kraju uticati na buduće planove kompanije za ovu uslugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top