PlayStation 4

GT Sport uklonjen iz prodaje u susret gašenju servera

Još u oktobru prošle godine, Sony i Polyphony Digital su najavili da će serveri za Gran Turismo Sport iz 2017. godine biti trajno isključeni do kraja januara 2024. godine. Sa manje od mesec dana do tog datuma, GT sport je sada nečasno povučen sa liste, što znači da više ne može biti kupljen.

Korisnik ResetEra pod imenom MBS je otkrio da je Gran Turismo Sport tiho povučen sa digitalne PlayStation prodavnice, što znači da, osim ako već ne posedujete igru, više nećete moći da je kupite digitalno.

Zbog troškova licenciranja za vozila uključena u igre, većina trkačkih naslova se na kraju povlači sa liste, tako da videti da GT Sport više nije moguće kupiti je nesrećan – iako ne iznenađujući – neizbežan događaj.

Ako već posedujete igru, još uvek imate sledeći mesec da je uživate, jer će “31. januara 2024. godine u 06:00 UTC, online usluge PlayStation 4 ekskluzivnog softvera ‘Gran Turismo Sport’ biti završene.”

Potpuni detalji o tome šta će i šta neće biti dostupno za igranje nakon gašenja servera mogu se naći OVDE, međutim jedno pitanje koje ostaje neodgovoreno odnosi se na način na koji funkcioniše sistem čuvanja GT Sport-a. Trenutno vam je potrebna online veza da biste sačuvali igru, pa se pretpostavlja da će naslov dobiti neku vrstu zakrpe koja će omogućiti lokalno čuvanje u nekom trenutku pre nego što serveri budu isključeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top