Mobile

Evo kako izgleda ”Counter-Strike za mobilne telefone”

Čak je i ime igre ”inspirisano” kanterom.

Counter-Strike je jedan od najpoznatijih serijala video igara u istoriji, i skromno je reći da je u potpunosti redefinisao žanr FPS igara. Verovatno najbolje pamtite CS 1.6 i CS:GO, a njihovom uspehu stremi i Counter-Strike 2, koji je nedavno izašao.

Iako se Counter-Strike dosta menjao u poslednje 23 godine, jedna stvar koja je ostala ista jeste njegova ekskluzivnost za PC. Na scenu zato stupa Critical Strike CS: Online FPS, mobilna igra turskog studija Vertigo Games, koja neodoljivo podseća na CS. Dostupna za Android i iOS, igra je direktno inspirisana kanterom, a možemo reći da su neki elementi blatantno iskopirani iz Valve-ovog FPS-a. Moramo da istaknemo da developeri tvrde da je ovo ”najbolji 3D shooter sa grafikom AAA kvaliteta”.

critical-strike-kanter-1
Foto: Vertigo Games

Critical Strike CS: Online FPS deli dosta sličnosti sa kanterom u vizuelnom smislu, dok je gejmplej gotovo identičan. U igri postoji dva tima (čitaj kanteri i teroristi) i svaki meč je podeljen na runde. Pored ovih osnovnih mehanika, Critical Strike svojim igračima nudi:

  • 5 game modova
  • 8 mapa
  • 40 oružja
  • 250 skinova za oružja
  • Optimizaciju za slabije mobilne telefone
  • Sistem klanova
  • Ranking sistem
  • Tematske eventove

Ako posetite store page na Google Play i App Store prodavnicama, verovatno će vam za oko prvo zapasti promotivne slike mapa iz igre, i to koliko su slične postojećim mapama u kanteru, kao što su Dust II, Train i Italy. Ima tu još ”pozajmljenih detalja”, poput izgleda nekih pušaka, skinova i modela, kao i načina na koji igrač drži oružje. Moramo da očekujemo barem neke sličnosti kod igara koje spadaju u isti žanr, ali ovo je ipak previše.

critical-strike-kanter-2
Foto: Vertigo Games

Ovo nije prvi put da mobilna igra blatantno kopira PC naslove. Jedna od najpoznatijih je Mobile Legends: Bang Bang (MLBB), izuzetno popularna MOBA koja se ”ugledala” na League of Legends. Riot Games i Tencent su više puta tužili developere Moonton, ali bez previše uspeha. U slučaju Critical Strike-a, izgleda da Valve još nije reagovao.

Ako biste sami voleli da se uverite koliko je Critical Strike CS: Online FPS sličan kanteru, možete ga preuzeti na Google Play i App Store prodavnicama. Igra ima preko 50 miliona downloada na Google Play prodavnici, kao i rejting od 4.4 sa 836.000 recenzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top