Domaća Scena

Play!Con Winter 2023: Luka Tilinger – Obrazovanje u oblasti video igara u 2023. godini – snimak predavanja

playcon-2023-luka-1

Dobro došli na Play!Con Winter 2023, konferenciju posevećenu domaćoj game dev industriji! Play!Con Winter 2023 se održao uživo u sklopu Games.con 2023 festivala, 9. i 10. decembra.

Sva predavanja sa konferencije su snimljena, tako da narednih dana možete očekivati sve snimke na našem YouTube kanalu!

Gost našeg sledećeg predavanja bio je Luka Tilinger, profesor game developmenta sa EDUCONS univerziteta.

Luka Tilinger je kao mlađi tinejdžer, ranih ’00 godina, bio samouki 3D artist i programer, sa radovima koji bi parirali značajno starijima od sebe u to vreme. Bio je deo najranije postavke tada malog studija Eipix, oko 2008. godine, tokom rada na svom prvencu – Pyroblazer. Napravio je igru “Tragač” 2014. godine, u sklopu master rada na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Danas, Luka predaje na predmetima povezanim sa gejm developmentom, u sklopu studija digitalne produkcije na EDUCONS univerzitetu u Sremskoj Kamenici.

Intervju sa Lukom možete pogledati ovde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top