Vesti

Palworld oborio rekord po broju istovremenih igrača koji je držao Counter-Strike 2

Palworld se brzo pojavio kao značajna pojava u industriji igara, podstaknut izvanrednim prijemom koji je dobio samo nekoliko dana nakon svog lansiranja. Ime igre je postalo široko prepoznato i nastavlja da privlači interesovanje u gejming zajednici.

Za samo nekoliko dana, Palworld je postigao značajne prekretnice, a sada je premašio Counter-Strike da bi ostvario drugi najveći broj istovremenih igrača na Steamu, sa vrhuncem od preko 1,86 miliona istovremenih igrača.

Palworld je brzo postao fenomen u igrama, često se upoređuje sa uticajem Fortnitea na industriju. Njegova globalna pratnja je dokaz njegove jedinstvene kombinacije različitih stilova igara.

Ovo postignuće je posebno značajno, s obzirom da je Palworld dostupan kroz Xbox Game Pass. To znači da igrači mogu dobiti Palworld po jeftinijoj ceni i istovremeno uživati u različitim drugim igrama koje se nude kroz pretplatu.

Uprkos njegovoj dostupnosti na Xbox Game Passu, Palworld je prodao preko 6 miliona kopija globalno za samo nekoliko dana od njegovog izlaska. Premašivanje dugogodišnjeg giganta besplatnih igara poput Counter-Strike je samo po sebi značajan uspeh.

Palworld ima još jednu prekretnicu da ostvari kako bi osigurao tron koji trenutno drži PUBG. Ova battle royale igra je imala vrhunac istovremenih igrača od 3,28 miliona u 2018. godini.

Sa rastućim brojevima Palworlda, postoji mogućnost da ga vidimo kako premašuje PUBG i postaje novi lider u broju istovremenih igrača na Steamu.

Ova igra je bila centar pažnje svuda, i dok su je većina ljudi uživala, neki su bili kritični prema konceptu. Jedan takav primer je od developera Naughty Dog, koji je izjavio da developeri Palworlda varaju.

Ipak, uspeh igre se ne sme olako shvatiti. Ovo je i dalje izdanje u ranoj fazi pristupa u svim namerama i svrhama, što ove brojke čini još neverovatnijim.

Čini se da je Palworld već učvrstio svoje mesto. Međutim, ako sve ide dobro u fazi rane pristupa igre i dalje, mogla bi postati istaknuti deo industrije u narednim godinama, možda živeći koliko i Counter-Strike i druge franšize.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top