Mobile

Fortnite će od ove godine ponovo biti dostupan za iOS, ali samo u zemljama Evropske Unije

Posle godina i godina totalne zabrane, Fortnite se 2024. godine vraća na sve iOS uređaje, ali za sada samo u zemljama Evropske Unije.

Epic Games je danas zvanično objavio da će Fortnite biti dostupan za igru putem nove verzije Epic Games Store prodavnice na iOS-u. Ovaj update stiže tokom ove godine, ali nam Epic još nije dao tačan datum.

Fortnite se vraća na iOS zahvaljujući novom zakonu u Evropi pod nazivom Zakon o digitalnim tržištima (Digital Markets Act), koji, između ostalog, sprečava kompanije kao što su Apple i Google da monopolizuju tržište, čime se ograničava izbor potrošača i poslovanje nezavisnih developera. Ako sagledamo širu sliku, ovaj zakon je veoma važan jer će omogućiti drugim kompanijama da otvore sopstvene app prodavnice.

Zakoni slični Zakonu o digitalnim tržištima takođe bi mogli biti doneti u drugim državama, a zvaničnici u SAD i drugim zemljama takođe se zalažu za svoje verzije ovog zakona. Izvršni direktor Epica Tim Svini podržava uvođenje američke verzije ovog zakona, poznate kao Zakon o otvorenim tržištima aplikacija (Open App Markets Act).

Epic Games je još u avgustu 2020. godine uveo metod direktnog plaćanja u Fortnite na Apple uređajima, koji tehnički ”zaobilazi” obavezan porez u App Store prodavnici koji Apple forsira. Nakon Epic-ovog poteza, Apple je uklonio Fortnite uz App Store-a, otkada bukte veliki legalni sukobi između dve kompanije. Izgleda da se ovim sukobima konačno bliži kraj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top