PC

Nova Metro igra bi mogla biti najavljena ove nedelje

Metro Exodus se brzo približava svojoj petoj godišnjici. 4A Games već godinama radi na nastavku igre, a prethodni izveštaji su nagoveštavali otkrivanje na Gamescom 2023.

Iako se to nije ostvarilo, PlayStation se priprema za skori State of Play. Lista igara za ovaj događaj je procurela na internetu, navodeći da će predstojeća Metro igra biti deo State of Play.

Metro franšiza se istakla u izgradnji sveta i elementima preživljavanja u hororu. Sa duboko uranjajućim mehanikama igranja u atmosferskim svetovima, fanovi su čekali da vide 4A Games kako radi na novoj generaciji konzola.

Ova curenje informacija dolazi od Kurakasisa na Twitteru. Korisnik je ranije istraživao patente i oglase za posao kako bi otkrio postojanje nastavka Lords of the Fallen. Izgleda da se Kurakasis vratio sa novim izveštajem o Metrou.

Prema njegovim izvorima, igra će biti single-player naslov zasnovan na VR tehnologiji. Naslov Metro Awakening, sa fokusom na VR bi mogao da ukazuje na partnerstvo sa PlayStationom zbog Sonyjevog fokusa na PS VR 2.

Izvor nije mogao da potvrdi da li će Metro Awakening biti ekskluzivan za VR. Drugi izvori su takođe tvrdili da je 4A Games eksperimentisao sa multiplayer gejmplejom, ali to je za sada još uvek glasina.

Očekivalo se da će 4A Games raditi na igri otvorenog sveta za nastavak Metro Exodus. Ovo bi obeležilo prvo veliko AAA izdanje za tim nakon mnogo godina, što je izazvalo uzbuđenje među zajednicom. Međutim, ovo curenje informacija je promenilo očekivanja.

Metro serijal je uvek bio prilično popularan među fanovima survival igara. Metro Exodus je prodao preko 8,5 miliona jedinica, pa bi bilo malo čudno videti da studio prelazi na VR-only naslov za svoj nastavak.

Takođe je moguće da je ova igra više spin-off nego direktni nastavak. VR format bi pomogao serijalu da poboljša svoje imerzivne elemente, donoseći tamno i privlačno okruženje Metroa na nove nivoe realizma.

Stoga, spin-off možda ne bi bila loša ideja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top