PC

Za Final Fantasy 6 Remake bi trebalo 20 godina razvoja

Final Fantasy VII je definitivno najpopularniji naslov u dugotrajnom JRPG serijalu. Stoga je bilo sasvim logično kada je Square Enix najavio da će prepraviti celu igru u trilogiju naslova. Izgleda da kompanija ima sličnu želju da prepravi SNES klasik Final Fantasy 6 – iako bi to moglo da potraje dve decenije.

U intervjuu koji je sproveo francuski YouTuber Julien Chieze, direktor Final Fantasy VII Rebirth, Naoki Hamaguchi i producent FF, Yoshinori Kitase, sedeli su da bi razgovarali o predstojećem drugom naslovu u PS5 rimejku.

Kao deo dugog intervjua, Kitase je otkrio (kako je prevela Final Fantasy stranica Shinra Archaeology Department) da je projekt prepravke Final Fantasy VII do sada trajao čitavih 10 godina da bi stigao do svog trenutnog položaja (tj. 2/3 puta kroz prepravku).

Ako bi tim izabrao da razvije prepravku SNES klasika Final Fantasy 6, Kitase navodi da “bi moglo da potraje duplo toliko”, tvrdeći da “bi igra bila veća od FFVII (projekat prepravke), a već ima toliko likova u njoj.”

Uprkos vrlo velikim ambicijama, producent je otkrio da “postoji puno ljudi unutar kompanije koji žele da preprave FFVI” – ali nažalost, trenutno igra nije u izradi.

Final Fantasy VII je nesumnjivo najpopularnija igra u dugotrajnom serijalu. Međutim, od mnogih 2D naslova, Final Fantasy 6 predstavlja vrhunac serijala i stoga bi najava prepravke sigurno bila uzbudljiva. Šteta je što se to možda neće desiti – iako je razumljivo zašto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top