Vesti

Najskuplja limited izdanja igara svih vremena

Pre-order izdanja mogu pretvoriti ”prosečnu” video igru u neverovatnu poslasticu za najstrastvenije kolekcionare. Vrednost ovih izdanja naravno raste sa pedigreom igre, kao i sadržajem cele kolekcije koju developeri nude. Ovi bonusi mogu biti prilično jednostavni, poput simpatičnih figurica ili stikera, ali neki mogu biti potpuno suludi, što celoj kolekciji diže cenu do astronomskih visina (bukvalno). U to ime, hajde da bacimo pogled na neke od najskupljih limited izdanja igra svih vremena!

Kingdom of Amalur: Signature Edition – 275 $

Kingdom of Amalur ima svoju publiku posvećenih fanova, ali je veliki broj gejmera ipak nekako propustilo ovu sjajnu igru. Developeri su zato, pored osnovne igre, izbacili nekoliko specijalnih izdanja, uključujući Signature Edition koji je koštao 275 dolara.

Uz Signature Edition mogli ste da dobijete retku troll figuru, postere, mapu celog sveta igre, soundtrack, špil karata i kockice, kao i dodatni DLC.

Middle-Earth: Shadow Of War: Mithril Edition – 300 $

Pošto je Shadow Of War imao nekoliko omanjih problema na izlasku, Monolith Productions je odlučio da ”pojača” prodaju igre sa specijalnom edicijom koja je dobila ime po fiktivnom metalu iz sveta Srednje Zemlje. Imajući u vidu da je LotR jedna od najpopularnijih franšiza na planeti, nismo sasvim sigurni da je ova edicija bila potrebna, ali je svakako odličan dodatak za najveće fanove!

Mithril Edition je fanovima doneo veliku figuru Balroga, soundtrack igre, nekoliko postera, mapu Srednje Zemlje izrađenu na pravoj tkanini, repliku The One Ringa, i mnogo drugih in-game bonusa.

DiRT 3: Collectors Edition – 300 $

Collectors Edition za DiRT 3 je oduševio sve ljubitelje RC automobila (autića na daljinski). Iako deluje kao kul bonus, ovo je zapravo i najveći problem sa ovom edicijom – ukoliko vas ne zanimaju RC autići, nije bilo nikakve poente kupovati je, pošto je to bio jedini dodatak uz osnovnu igru.

Većina gejmera se složila da je ovo izdanje previše skupo za ono što nudi, čak iako je dizajn autića bio baziran na automobilu sa omota igre.

Resident Evil Revelations: Unveiled Edition (Premium Set) – 42.000 jena

CAPCOM je nudio specijalna izdanja za skoro svaku Resident Evil igru, što je i logično imajući u vidu ogroman broj fanova franšize. Očekivanja su uvek bila visoka, međutim malo je reći da nas je Unveiled Edition za Resident Evil Revelations razočarao.

Za cenu od 42,000 jena (što danas iznosi oko 285 dolara), fanovi su dobili samo BSAA (Bioterrorism Security Assessment Alliance) ručni sat, kutiju i soundtrack igre. Deluje nam kao da je CAPCOM na brzinu ”skarabudžio” ovo izdanje.

Assassin’s Creed Origins: Collectors Edition – 800 $

Ubisoft već godinama ”drvi” Assassin’s Creed serijal (da se ogradimo, neke igre u serijalu su zaista dobre), pa je bio logičan potez da krenu da rade i na specijalnim izdanjima. Cena od 800 dolara vam možda deluje previsoko, ali donekle ima smisla s obzirom da je ovo izdanje bilo limitirano na samo 1000 kopija.

Ako ste uspeli da ugrabite jednu od ovih 1000 kopija, dobili ste ogromnu Bayek statuu, postere, ogrlicu, mapu sveta igre, art book, soundtrack i druge in-game dodatake.

Dark Souls 3 Prestige Edition – 800 $

Ako pogledamo čist broj (sa pravom) okorelih Dark Souls fanova, ne čudi nas što je FromSoftware izbacio ovako skupo specijalno, tačnije prestižno izdanje. Sa količinom dodatnog sadržaja koji ova edicija nudi, cena je možda i opravdana. Akcenat na možda.

Uz Prestige Edition ste mogli da dobijete soundtrack, art book, mapu sveta igre izrađenu na pravoj tkanini, masivnu Lord of Cinder statuu u specijalnoj kutiji i prišivače.

Resident Evil 6: Premium Edition – 1.300 $

Evo još jedne razočaravajuće specijalne Resident Evil edicije. Ovo izdanje je dolazilo sa samo jednim ”bonus artiklom”, a to je replika Leonove jakne. Okej, ovo zvuči kao jako kul poklon (posebno u poređenju sa ručnim satom), ali jakna za 1.300 dolara? Zaista?

Na ovo sve dodajte ”uspeh” Resident Evil šestice i sigurno ćete shvatiti zašto neko ne bi želeo da kupi ovo izdanje igre.

Grid 2: Mono Edition – 190.000 $

Cene sad već eksponencijalno rastu, ali sa razlogom. Naime, uz Grid 2: Mono Edition, fanovi su imali priliku da osvoje pravi trkački automobil! Pored toga, kupci (ili kupac, pošto verujemo da je postojala samo jedna dostupna kopija ove edicije) su dobili i specijalno trkačko odelo, čizme i kacigu.

Sva naredna specijalna izdanja na ovoj listi će postajati sve luđa i luđa.

Dying Light: My Apocalypse Edition – 250.000 €

Skromno je reći da je originalna Dying Light igra ”osvežila” zombi žanr, ali je takođe predstavila jedno od najbogatijih (ali i najskupljih) limited izdanja. Da, možda košta 250.000 evra, ali nećete verovati šta sve nudi: prave časove parkura, specijalno ”anti-zombi” sklonište, nekoliko kopija igre sa potpisom developera, nekoliko pari Razer slušalica, posetu Techland-u, dvogled za noćni vid, pelene za odrasle (ne želimo da znamo zašto), statuu zombija u prirodnoj veličini, kao i vaše lice u igri.

Saints Row 4: Super Dangerous Wad-Wad Edition – 1.000.000 $

Da, dobro ste pročitali. Cifra jeste astronomska, ali kada budete pročitali šta je sve uključeno u ovu ediciju, sve će vam biti jasno.Najskuplje limited izdanje svih vremena (ako postoji skuplje, pišite nam) nudi putovanje u svemir, putovanje u Dubai i Vašington, špijunski trening, pravu simulaciju spašavanja taoca, dva automobila (Lamborghini Gallardo i Toyota Prius uz jednu godinu garancije), dubstep pušku u prirodnoj veličini, plastičnu operaciju (???), odeću, ličnog kupca i kopiju igre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top