PC

Dreams je trebao dobiti PC i PS5 portove ali je to otkazano

Prvi put prikazan još davne 2013. godine, Dreams kompanije Media Molecule poslužio je kao jedan od najinteresantnijih first-party naslova za PlayStation u skorijoj prošlosti. Alat za kreiranje igara vođen zajednicom doživeo je veliku podršku nakon lansiranja nakon izlaska Dreams početkom 2020. godine. Nažalost, u aprilu prošle godine najavljeno je da se podrška za igru završava – a sada izveštaji tvrde da je verzija za PS5 i PC bila planirana pre njenog otkazivanja.

Kako tvrdi poznati haker konzola i dataminer Lance McDonald (i kako je izvestio GameInfinitus), pre njenog kraja životnog veka, PC port Dreams kompanije Media Molecule bio je u izradi. Takođe, planirana je i nadogradnja za PS5, za koju se govorilo da će doći sa podrškom za miš i tastaturu, uz neki oblik ray-tracing.

Izgleda da su ovi portovi bili prilično daleko u razvoju, posebno se navodi da je PC verzija “već bila završena”. Prema McDonaldu, oba porta su nažalost otkazana nakon talasa otpuštanja u Media Molecule prošle godine – što znači da će Dreams zauvek ostati ograničen na svoje PS4/PSVR1 platforme.

Otkriće da su verzija za PS5 i PC bile u izradi, ali su na kraju otkazane, prilično boli. Nažalost, Dreams nikada neće ostvariti svoj pravi potencijal.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top