PC

Xbox 2026. godine navodno lansira 2 nove konzole, jedna je prenosiva?

Xbox trenutno prolazi kroz najkonfuzniji period u poslednjim godinama. Glasine sugerišu da bi gaming gigant mogao potpuno nestati sa tržišta konzola jer Microsoft veruje da je njegova hardverska platforma mrtva.

Izlazak Xboxa sa tržišta konzola mogao bi dovesti do katastrofalnih posledica, ali druga glasina tvrdi da to nije slučaj. Nakon prethodnih izveštaja o konzoli Xbox sledeće generacije u 2026. godini, drugi izvor informacija tvrdi da će Microsoft pokrenuti dva hardverska projekta Xbox u 2026. godini.

Ovaj izveštaj dolazi od Middleagegamegy, popularne Xbox ličnosti i podkastera. Tvrdi da ima unutrašnje izvore, i navodi da se strategija Microsofta za sledeću generaciju vrti oko dva izdanja konzola, kao i trenutna generacija.

Međutim, 2026. godine, Xbox će navodno izdati hibridni prenosivi uređaj poput Nintendo Switcha, zajedno sa tradicionalnijom konzolom. Očekuje se da će prenosivi uređaj biti isporučen sa dock-om, omogućavajući igračima da ga koriste sa monitorom ili TV-om.

Prema Middleagegamegy, ovaj prenosivi uređaj će kreirati Microsoft Surface tim. Osim toga, otkrio je da će igrati Xbox igre izvorno koristeći ugrađene kontrole i ekran osetljiv na dodir.

Sve u svemu, čini se da Xbox pokušava da eksperimentiše sa hibridnom konzolom vrlo sličnom Nintendo Switch hardveru koji je izuzetno popularan već godinama, a nedavno je dostigao čak 140 miliona primeraka.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top