Vesti

Disney i Epic Games sklopili novo partnerstvo u vrednosti od 1,5 milijardi dolara

Disney želi da napravi novi IP u Fortnite univerzumu.

Disney i Epic Games su zvanično najavili saradnju koja će spojiti Diznijeve brendove i franšize sa izuzetno popularnim Fortnajtom. Neki od ovih brendova su Pixar, Star Wars, i naravno Marvel. Istina je da su mnogi Diznijevi likovi tokom godina postali deo Fortnite univerzuma, ali nam ova saradnja ipak zvuči malo ozbiljnije.

Epic Games je uvek bio otvoren u pogledu svojih planova da stvori metaverzum u sklopu Fortnajta. Najčešće shvatanje ovog koncepta je da će Fortnite igrati ulogu neke vrste huba, ali ne samo za svoj battle royale mod, već i za niz različitih vidova zabave. Primeri ove ”sinergističke strategije” mogu se videti u virtuelnim Fortnite Festival koncertima, kao i Lego Fortnite i Rocket Racing modovima.

Za sada nam se čini da Epic planira da uradi nešto slično sa Diznijem.

”Naša uzbudljiva saradnja sa Epic Games-om spojiće Diznijeve brendove i franšize sa izuzetno popularnim Fortnajtom, i stvoriti potpuno novi univerzum igara i zabave. Ovo je Diznijeva najveća investicija u svet igara, koja nudi značajne mogućnosti za dalji rast kompanije. Jedva čekamo da naši fanovi iskuse Diznijeve voljene priče na revolucionarne nove načine”, rekao je Rober Iger, izvršni direktor Walt Disney Company-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top