Vesti

Do sada prodato otprilike 27 miliona Xbox Series X/S uredjaja

Postoji ogromna razlika između prodaje PlayStation i Xbox konzola ove generacije. Iako oba imaju kvalitetan hardver, Microsoft nije otkrio tačne brojke prodaje konzola. S druge strane, Sony je potvrdio da je PlayStation 5 prodao 50 miliona jedinica do decembra prošle godine.

Dok su brojke za Xbox Series S|X bile nepoznate, nedavni sastanak investitora Take-Two pokazao je brojku koja otkriva 77 miliona prodaja za obe konzole PlayStation i Xbox ove generacije. Stoga je Microsoft verovatno prodao oko 27 miliona konzola Xbox Series S|X.

Ova razlika je ogromna, ali ne previše iznenađujuća. Prema nezvaničnim podacima, Xbox Series S|X se prodaje nešto lošije od Xbox One iz prethodne generacije.

Za referencu, interna prezentacija Microsofta je pokazala 21 milion prodaja za ove konzole do juna 2023. godine. Stoga je Microsoft za šest meseci prodao samo oko 7 miliona dodatnih jedinica.

U međuvremenu, PlayStation 5 je doživeo porast prodaje ove godine. Postavio je nekoliko novih rekorda za PlayStation, uspostavljajući sebe kao jasnog lidera na tržištu trenutne generacije

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top