Vesti

GTA 5 nastavlja neumoljivu prodaju sa 195 miliona prodatih kopija

GTA 5 je nedavno proslavio svoju 10. godišnjicu, ali igra ne pokazuje znakove zaustavljanja čak ni deceniju kasnije.

Sa milionima koji se svakog meseca prijavljuju na GTA Online i novim kupcima koji igraju igru preko različitih generacija, nije iznenađenje što je Take-Two najavio još jedan uspešan kvartal za igru. GTA 5 je sada prodao preko 195 miliona jedinica

Tokom najnovijeg izveštaja o zaradi Take-Two Interactive, najavljeno je da je GTA 5 prodao 5 miliona jedinica u poslednja tri meseca od kada je poslednji izveštaj objavljen.

U novembru, izdavač je potvrdio 190 miliona prodatih jedinica za igru. To je takođe povećalo ukupnu prodaju ove franšize, dovodeći je na 420 miliona, što je značajan trenutak za ovu proslavljenu franšizu.

Sa igrama poput GTA 4, San Andreas i Vice City, nema nedostatka ikoničnih igara u serijalu

Međutim, među bogatom ponudom igara otvorenog sveta, GTA 5 se pokazao kao poseban za developera.

Skoro polovina ukupne prodaje dolazi od ovog unosa, pokazujući njegovu relevantnost i uticaj na celu industriju. To ga takođe čini jednom od najprodavanijih igara svih vremena, sa velikim delom zasluga za njegov uspeh koji ide na račun GTA Online.

Ovaj tip live service igre je nesumnjivo bio ispred svog vremena. Deset godina kasnije, mod igre je transformisan u potpuno drugačije iskustvo u odnosu na svoj početni ekvivalent, pokazujući evoluciju GTA 5.

Nedavno, Take-Two je zaradio preko 72 miliona dolara od zarade GTA Online, dokazujući njegovu vrednost kao najznačajnijeg dela ponude izdavača.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top