PC

Starfield na samrti sa svega nekoliko hiljada aktivnih PC igrača

starfield-24-1

Možda se neki vrate kada Bethesda izbaci Shattered Space DLC.

Prošlo je samo pet meseci otkako je Bethesdin ambiciozni naslov Starfield ugledao svetlost dana, a PC verzija igre je već izgubila preko 97% igrača. Za igru sa otvorenim svetom koja bi trebalo da ima ogroman replay value, ovo je prilično sramotno.

Kada je igra izašla u septembru, zabeležila je oko 330.000 istovremenih igrača na Steamu, što je oborilo rekord koji je prethodno držao Skyrim. Međutim, kako saznajemo sa stranice SteamDB, većina ovih igrača je napustilo Starfield, koji, u vreme pisanja ovog teksta, igra samo 5131 igrača.

Skyrim, koji 2024. puni 14. godina, se ovih dana zapravo bolje prodaje od Starfielda. Ako bismo napravili poređenje Skyrim trenutno igra 18.308 igrača. Sličnu situaciju imamo i sa Fallout 4, koji broji 13.719 igrača.

Ove statistike su prilično zabrinjavajuće s obzirom da su Bethesda i Microsoft bacili veliki fokus na Starfield, za koga su planirane velike ekspanzije i apdejti. Mnogi bi Starfield trenutno okarakterisali kao ”dosadnu, bezdušnu, zastarelu igru”, ali se nadamo da će se situacija promeniti sa Shattered Space ekspanzijom, koja bi trebalo da izađe u prvoj polovini 2024. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top