PlayStation 5

Interesovanje za Playstation Portal premašilo sva očekivanja

Sony PlayStation Portal je zanimljiv prenosni uređaj koji koristi Sonijevu uslugu Remote Play kako bi strimovao naslove sa vaše kućne konzole na prenosni periferni uređaj. Iako zahteva stalnu internet vezu, čini se da postoji veliko interesovanje za neku vrstu prenosne PlayStation konzole, jer prema kompaniji, “potražnja je nastavila da premašuje naša očekivanja”.

U ekskluzivnom intervjuu koji je sproveo GameFile, potpredsednik za upravljanje proizvodima PlayStationa, Hiromi Wakai, sedeo je da bi razgovarao o razvoju i uspehu prenosnog uređaja PlayStation Portal, rekavši: “Iako nemamo brojeve koje možemo da podelimo, potražnja je nastavila da premašuje naša očekivanja.”

Uspeh PlayStation Portala je zanimljiv za videti jer su početne reakcije na uređaj bile manje od sjajnih, sa mnogima koji su pokazali zabrinutost u vezi sa always online prirodom perifernog uređaja.

Wakai odražava ovo osećanje, tvrdeći: “Od početka, PlayStation Portal je bio namenjen da bude proizvod najbolje prilagođen ljudima sa specifičnim potrebama i onima koji žele da igraju na specifičan način, tako da su reakcije nakon najave bile veoma u skladu sa našim očekivanjima.”

Iako su brojevi proizvodnje bili niski, prenosni uređaj se pokazao kao veći uspeh nego što se očekivalo, prodavši svoju početnu zalihu za samo dva dana. Prema Wakai-u, trenutni prioritet je da se na tržište donese više Portala, rekavši: “Proizvodnja se odvija glatko i dosledno smo isporučivali više jedinica. Nastavićemo da donosimo više jedinica na tržište, zato ostanite u uz nas.”

S obzirom da je Portal nedavno hakovan da pokreće emulatore na Android uređaju, biće zanimljivo videti da li će interesovanje za prenosni uređaj nastaviti da raste.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top