PlayStation 5

Kompletna Final Fantasy 7 Remake trilogija je Playstation ekskluziva

Final Fantasy 7 Rebirth je bio ogroman uspeh sa svojim imerzivnim fantastičnim univerzumom, stvorenim isključivo za PS5. Producent serije Yoshinori Kitase ističe da je pristup ekskluzivnosti omogućio timu da izgradi bogat i detaljan svet bez ograničenja razvoja za više platformi.

U intervjuu za The Washington Post, Christian Svensson je potvrdio ekskluzivnost PS5 za celu trilogiju Final Fantasy 7 Remake.

Kitase je istakao da fokusiranje isključivo na PlayStation 5 omogućava stvaranje besprekorne mape sveta bez ekrana za učitavanje sa raznovrsnom geografijom.

Ovaj izbor je poboljšao iskustvo igrača i pojednostavio razvoj igre, omogućavajući timu da se fokusira na usavršavanje dizajna igre umesto na zadatke portovanja za različite platforme.

Obezbeđivanje trilogije Final Fantasy 7 Remake kao PlayStation ekskluzive je velika pobeda za Sony. Prema Christianu Svenssonu, potpredsedniku za poslove sa sadržajem trećih strana u Sony Entertainment, to naglašava istorijski značaj originalne igre i njen doprinos oblikovanju PlayStation iskustva.

Svensson prepoznaje značaj udruživanja sa partnerima trećih strana, što je odigralo ključnu ulogu u uspehu originalnog PlayStationa. On objašnjava da ovaj naglasak na radu sa eksternim developerima direktno se odnosi na njihovu saradnju na Final Fantasy 7 Rebirth.

Ekskluzivnost se direktno povezuje sa načinom na koji smo radili zajedno na FF7 Rebirth.

-Christian Svensson

Pored toga, on naglašava da je odluka da igra bude PlayStation ekskluziva bila zajednička odluka od početka projekta ‘Remake’.

Ova ekskluzivnost je značajna, posebno s obzirom na to da Sony nema planirane glavne first-party naslove za PlayStation 5 u 2024. godini.

Sporazum o ekskluzivnosti osigurava da trilogija ostane na PlayStation konzolama neko vreme. Međutim, tačan vremenski okvir još nije otkriven.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top