Nintendo Switch

Yuzu emulator ugašen, developeri moraju platiti 2,4 miliona dolara Nintendu

Prošle nedelje, pojavilo se da Nintendo zvanično tuži kompaniju iza Yuzu emulatora, koji je omogućio milionima igrača da pokreću Nintendo Switch igre na ‘neovlašćenim’ uređajima. Sada je Yuzu zvanično odgovorio, potvrđujući sporazum o nagodbi vredan više miliona dolara, kao i trenutni prekid bilo kakvog razvoja na Yuzu projektu.

Kao deo sporazuma o nagodbi, LLC koji je posedovao Yuzu, Tropic Haze, će isplatiti 2,4 miliona dolara Nintendu na konto štete, i takođe će prestati sa distribucijom softvera. Međutim, kao open source projekat, Yuzu je još uvek dostupan, samo ne preko zvaničnog izvora. Kako bi oni koji traže emulator sada mogli morati da ga preuzmu preko nezvaničnih izvora, vredi biti oprezan pre preuzimanja, jer će bez sumnje biti nekih loših aktera koji će pokušati da prevare ljude sa lažnim Yuzu verzijama.

Kao deo nagodbe, Tropic Haze je takođe izdao javnu izjavu, ponavljajući Nintendoove komentare o poziciji Yuzua u omogućavanju piraterije za igre poput The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, za koju Nintendo tvrdi da je preuzeta više od milion puta nakon što je procurila pre svog zvaničnog datuma izlaska.

Jedna posledica ovoga je da će drugi emulator kreatora Tropic Haze, Citra, takođe biti povučen sa mreže. Citra nije inicijalno pomenuta u tužbi, ali je bio projekat emulatora Nintendo 3DS, koji je prethodio lansiranju Yuzua.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top