PC

7 od 8 najprodavanijih igara trenutne generacije su singlplejer igre

Igre za jednog igrača uvek privlače mase, ali mnogi izdavači veruju da je ovaj žanr postao neodrživ. Iako se ne može poreći ponovljivost i lukrativna priroda multiplayer naslova, statistike pokazuju da ponude za jednog igrača i dalje dominiraju do danas.

Ove igre često ostavljaju milione sa nezaboravnim avanturama, likovima i pričama. Iz ovih i drugih razloga, igre za jednog igrača su bile na vrhu liste najprodavanijih ove generacije.

Kako je Rino izvestio, top 8 najprodavanijih ove generacije su gotovo sve iskustva vođena jednim igračem. Palworld je jedini izuzetak, i čak i u ovom slučaju, igra nije dizajnirana kao većina live-service naslova.

Cyberpunk 2077 je na prvom mestu, prodajući preko 25 miliona jedinica. Hogwarts Legacy iz prošle godine je najbrže prodavana igra na listi, ostvarujući impresivnih 24 miliona prodaja u kratkom roku od godinu dana.

Ova dva su praćena sličnim igrama kao što su Elden Ring, Zelda: Tears of the Kingdom, i druge. Samo ova lista ističe potpunu dominaciju igara za jednog igrača na tržištu danas.

Iako izdavači nisu potpuno pogrešni da se plaše održivosti ovog modela, singlplejer igre su bolje nego ikada. Igra visokog kvaliteta za jednog igrača je inherentno privlačnija jer su mnogi umorni od naslova sa živim servisima.

Stalno uključivanje elemenata poput Battle Passa i mikrotransakcija u svaki live service naslov je oteralo publiku. Ovaj žanr je takođe ograničen u pogledu kreativnosti jer su giganti poput Call of Duty i Fortnite toliko dominantni, a nove ideje mogu brzo propasti.

S druge strane, igre za jednog igrača omogućavaju developerima slobodu da eksperimentišu sa jedinstvenim idejama. Ako niche CRPG poput Baldur’s Gate 3 može da osvoji igru godine, nebo je granica za ove vrste naslova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top