Vesti

Blizzard igre se navodno uskoro vraćaju u Kinu

Usled isteka ugovora o autorskim pravima sa kompanijom NetEase, gejmeri iz Kine su 23. januara 2023. godine izgubili pristup igrama iz Activison Blizzard kataloga. Sada, skoro godinu dana kasnije, Core Esports prenosi da će ovaj ugovor potencijalno biti obnovljen u bliskoj budućnosti. Iz izveštaja saznajemo da će Hearthstone biti prva Blizzard igra koja će ponovo postati dostupna u Kini, a nakon toga i World of Warcraft.

Activision Blizzard je u svom zvaničnom blogu u novembru 2022. godine dao detaljno objašnjenje o raskidu ugovora sa kompanijom NetEase, koja je poslednjih 15 godina posedovala licencu za njihove igre u Kini. Jedina Blizzard igra koja je ostala dostupna u Kini je Diablo Immortal, kojom direktno rukovodi NetEase putem drugog ugovora sa Blizzardom.

U ovom periodu smo saznali da su zvaničnici u Blizzardu podneli zahtev za produženje ugovora sa NetEase-om na šest meseci, kako bi imali dovoljno vremena da pronađu novog izdavača koji bi bio zadužen za kinesko tržište, ali je ovaj zahtev odbijen. Uprkos tome, Blizzard je istakao da aktivno traži novog izdavača.

Glavni razlog raskida dalje saradnje između dve kompanije je finansijske prirode. Naime, NetEase je prethodnih godina zabeležio izuzetno slabu prodaju Blizzard igara u Kini, uprkos velikoj popularnosti WoW-a u ovoj zemlji.

Za sada nemamo konkretne informacije o daljem razvoju situacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top