Vesti

Embracer prodao izdavača Saber Interactive i studio 4A Games

Embracer Group već oko godinu dana pokušava da proda nekoliko svojih studija, nakon što ključni investicioni dogovor nije uspeo da se realizuje. To je dovelo do brojnih zatvaranja studija i otpuštanja, dok se druge studije pripremaju za prodaju. Saber Interactive je jedan od studija koji izlazi iz Embracer Group, sa dogovorom koji se finalizuje ove nedelje. Saber će sa sobom povesti nekoliko dobrih studija.

U današnjem postu o najavi, Embracer Group je zvanično potvrdio da se ‘odrekao’ Saber Interactive, zajedno sa mnogim tekućim projektima studija, uključujući remake Knights of the Old Republic. Saber se sada pridružuje privatnom investicionom fondu kao deo posla vrednog 247 miliona dolara. Međutim, kako je Jason Schreier iz Bloomberga istakao, najava Embracer Group ne daje potpunu sliku.

Dok Embracer kaže da još uvek može zadržati studije poput 4A Games i Zen Studios, koji su odgovorni za igre Metro i Pinball, Saber je potvrdio svoju nameru da preuzme opcije da uzme te studije sa sobom. To dovodi ukupnu vrednost prodaje na oko 500 miliona dolara, za Saber, 3D Realms, New World Interactive, Slipgate Ironworks, Mad Head Games, Fractured Byte, Digic, Sandbox Stategies, Nimble Giant i naravno, Zen Studio i 4A Games.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top