PC

Riot planira da Valorant donese na konzole

Nakon što je godine proveo u konkurentskom prostoru PC FPS-a sa malo ili nimalo konkurencije, Counter Strike je pronašao ravnopravnog u obliku Valoranta; najnoviji naslov od tvoraca League of Legends, Riot Games. Nakon što je tokom proteklih nekoliko godina rastao na PC-u, Riot Games izgleda spremno da donese Valorant na više platformi – samim tim i na konzole.

Kako je izvestio Kingdom Laboratories, prilikom datamininga Valorant, kreator sadržaja je na Twitteru otkrio nedavno dodane stringove koji sugerišu da bi igra mogla doći na mnoštvo novih sistema.

Ako je to tačno, Valorant bi mogao doći na PlayStation; Xbox; Nintendo Switch; Linux i čak iOS/Android.

Kao i mnoge konkurentske pucačine, Valorant zahteva vrlo malo hardvera za igranje, može se pokrenuti na integrisanoj grafici – što znači da port za Switch i čak mobilni port ne bi trebalo da budu van domena mogućnosti.

Međutim, konkurentske FPS igre poput Valorant su istorijski bile orijentisane na PC sa fokusom na kontrole miša i tastature. Riotova pucačina nije ništa drugačija, sa igrom koja ne podržava kontrolere u bilo kom zvaničnom kapacitetu.

S obzirom na činjenicu da će ovo multiplatformsko izdanje očigledno biti pokrenuto sa podrškom za crossplay, moraće se uložiti mnogo rada kako bi se osiguralo da su mečevi relativno fer i izbalansirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top