PC

Nvidia i Ubisoft se udružili kako bi predstavili AI NPC likove za video igre

Nvidia je prošle nedelje na GDC i GTC konferencijama napravila niz najava. Danas dobijamo još jednu, sa Nvidiom koja se udružuje sa Ubisoftom da demonstrira NPC-ove pokretane veštačkom inteligencijom za igre.

Razvojni programeri igara se okreću AI-u da bi ubrzali razne procese. Kreiranje pozadinskih, NPC likova je na vrhu liste. Nvidia ACE suite ima alate za ovo, omogućavajući developerima da brzo generišu NPC-ove sa punim facijalnim animacijama. Kao deo demoa prikazanog na GDC-u, Ubisoft, Nvidia i Inworld AI su se udružili da pokažu tačno kako bi ovo moglo da radi za buduće projekte.

Koristeći InWorld’s Character Engine i LLM tehnologiju, developeri mogu kreirati bazu znanja i konverzacijski stil za individualne NPC-ove. Zatim, Nvidia’s Audio2Face alat može se koristiti za brzo generisanje real-time facijalnih animacija na osnovu glasovne trake.

Ovi NPC-ovi se nazivaju ‘NEO NPC-ovi’. U tri demo scenarija, vidimo ove NPC-ove kako demonstriraju svest o okruženju i kontekstu, reagujući u realnom vremenu sa animacijama i reakcijama. Sa nekom konfiguracijom, NPC-ovi mogu takođe imati memoriju razgovora i donositi ‘strateške’ odluke.

Govoreći o ovom najnovijem tech demou, SVP of Production Technology u Ubisoftu, Guillemette Picard, rekla je: “Gen AI će omogućiti iskustva igrača koja još nisu zamisliva, sa pametnijim svetovima, nijansiranim likovima i emergentnim i adaptivnim narativima. Partnerstvom sa NVIDIA na našem NEO NPC prototipu: NVIDIA Audio2Face rešenje nam je pomoglo da stvorimo dublju imerziju kroz real-time facijalne animacije za zaista improvizovane NPC razgovore.”

Demo pokazuje da su AI alati spremni za produkciju razvoja igara. Neki studiji već koriste AI alate za glumu. Možda neće proći dugo pre nego što vidimo AI koji pokreće kreiranje pozadinskih likova i NPC-ova koji daju zadatke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top