Domaća Scena

Play!Con Spring 2024: Jovan Vesić – Svi putevi vode u gejmdev!

playcon-spring-2024-jovan-vesić-24-1

Pred nama je prolećni Play!Con, zakazan za 23. mart kao jednodnevni događaj gde nas očekuje niz predavanja i intervjua sa developerima sa domaće scene. Play!Con konferencija će se po prvi put održati uživo u Novom Sadu, i to u sklopu Gaming Week događaja!

Ovom prilikom vam predstavljamo našeg prvog gosta, Jovana Vesića, game i narrative dizajnera iz studija Moonburnt i Emotion Spark, koji će razgovarati o projektima COLUMNAE: A Past Under Construction i Rue Valley, kao i njegovom iskustvu u gejming industriji.

Ako trenutno birate svoje visoko obrazovanje, u jedno budite sigurni – koji god izbor da napravite sada, moći ćete ubuduće da napravite i drugi. Tokom školovanja dokazaćete da ste u stanju da razvijete radne navike, završite šta ste započeli, steći ćete prijateljstva i naučićete više nego što ste planirali. Karijera u video igrama čeka samo na vaš znak! Razgovor sa Jovanom pružiće uvide u to kako putevi mogu ostati čisti iako se tako možda ne čini.

Jovan je, iz krajnje umetničkih pobuda, slučajno otpočeo karijeru u video igrama. Nakon studija filozofije, uputio se na Multimadeira umetničku rezidenciju u Portugalu sa konceptom za igru koja je nakon tih mesec dana nastavila da se razvija. Time je “Columnae: A Past Under Construction”, studija Moonburnt, postala prepoznata kao prva srpska uspešna Kickstarter kampanja u oblasti video igara, a Jovan kao svestrani stvaralac iza narativno složenih i prožimajućih naslova, uključujući “Rue Valley” studija Emotion Spark.

Predavanje sa Jovanom će se održati u subotu, 23. marta u 13:00 časova. Posetite nas na Play!Con štandu u Master hali Novosadskog Sajma! Ulaz je potpuno besplatan za sve!

Ako kojim slučajem niste u mogućnosti da prisustvujete našem malom prolećnom skupu, bez brige – sva predavanja će biti snimljena i objavljena na zvaničnom Play! YouTube kanalu. Za sve vesti o Play!Con Spring 2024 pratite naš sajt i Instagram stranicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top