PlayStation 5

Prema analitičaru, PS5 Pro nema snage da pokrene GTA 6 u 60FPS

Usred vesti da bi GTA 6 mogao biti objavljen u februaru 2025. godine, Digital Foundry je tvrdio da će igra preskočiti 60FPS na konzolama, kao što smo predvideli u decembru.

Sony je navodno pripremio PS5 Pro za GTA 6, ali njegova konzola nije opremljena sa dovoljno hardvera da bi se probila do 60FPS.

Iako curenja informacija o PS5 Pro ukazuju na poboljšanje performansi od 50% u odnosu na osnovni hardver, razumemo da konzola i dalje koristi pouzdani Zen 2 CPU koji je prvi put predstavljen u PS5 pre više od tri godine.

Čak i sa svim dodatnim Teraflopsima, Zen 2 CPU će ostati primarno usko grlo. Očigledno je da Rockstar Games gura simulaciju, fiziku i gustinu NPC-a za GTA 6, sve stvari koje opterećuju CPU.

Ovo je glavni razlog zbog kojeg su veterani analitičari poput Richard Leadbettera iz Digital Foundry zaključili da PS5 Pro neće moći da cilja na 60FPS. Prema Richardu, šanse za igranje na 60FPS na konzolama su gotovo nula.

Osim ako Rockstar ne uradi nešto magično sa CPU-om, ne vidim da se to dešava.

-Digital Foundry

Međutim, on navodi da će 10% viši taktovi na CPU-u poboljšati najniže vrednosti u najgorim mogućim scenarijima, čineći igru glatkijom i konzistentnijom na očekivanom cilju od 30FPS.

Uprkos neprijateljstvu prema 30FPS, ne nalazimo mnogo toga lošeg u tome što naslov radi na ovoj brzini kadrova. Rockstar Games je uvek poznat po tome što gura vizuelnu vernost, a cilj od 30FPS će mu pomoći da gura novi hardver do njegovih granica.

U tom smislu, PS5 Pro će ostati najbolje mesto za igranje GTA 6. Sa navodnim RDNA 4 ray tracingom, ova konzola bi mogla da nudi primetno bolji ray tracing u ovoj igri od PS5 ili Xbox Series X.

GTA 6 će kasnije stići na PC, pa oni koji žele da igraju na 60FPS možda će morati da čekaju još godinu ili dve. Na kraju, verujemo da će kompromis od 30FPS biti vredan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top