PC

Remedy planira još Alan Wake igara zahvaljujući uspehu drugog dela

Remedy Entertainment planira da razvija više Alan Wake i Control igara.

Najnoviji kvartalni izveštaj finskog studija otkrio je da su iako su naišli na finansijske poteškoće u poslednjem kvartalu 2023. godine, izlazak Alan Wake 2 bio je veliki uspeh.

Alan Wake 2 je uspeo da vrati većinu novca uloženog od strane Epic Games. Izvršni direktor Remedy Entertainment, Tero Virtala, sada želi da ove igre budu još veće, sa više ljudi koji znaju o njima i novim nastavcima koji redovno izlaze.

Remedy se fokusira na to da ove franšize rastu jer ih vide kao ključ za budući uspeh.

Naša ambicija je da ih (Alan Wake i Control) razvijemo u franšize koje imaju visoko prepoznavanje brenda.

-Tero Virtala

Dok je Virtala ostao zatvoren kada je reč o specifičnostima, njegovi komentari sugerišu da Remedy razvija više sadržaja za Alan Wake. To bi mogao biti oblik direktnog nastavka ili spin-off naslova koji se fokusira na drugog lika unutar univerzuma.

Pored Alan Wake 2, Remedy je pružio ažuriranja o drugim tekućim projektima. Control 2 i Codename Condor napreduju kroz različite faze razvoja, sa fokusom na usavršavanje mehanike gejmpleja i izgradnju sveta.

Ranije ovog meseca, oglas za posao sugerisao je da Remedy možda pravi multiplayer spin-off za Control sa fokusom na prvo lice.

Štaviše, Remedy je najavio da će rimejkovi Max Payne igara imati isti budžet kao Alan Wake 2, pa očekujte da će naslovi biti potpuno razvijene AAA igre.

Virtala je takođe govorio o tome kako Remedy želi da promeni stvari sa Control pronalaženjem novog načina za poslovanje i partnerstvo sa drugima. Ovo pokazuje da žele da franšizu podignu na nove visine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top