Domaća Scena

Play!Con Spring 2024: Aleksej Krpan – Život piše romane. I kvestove!

playcon-spring-2024-aleksej-krpan-24-1

Pred nama je prolećni Play!Con, zakazan za 23. mart kao jednodnevni događaj gde nas očekuje niz predavanja i intervjua sa developerima sa domaće scene. Play!Con konferencija će se po prvi put održati uživo u Novom Sadu, i to u sklopu Gaming Week događaja!

Upoznajte našeg sledećeg gosta, Alekseja Krpana, pisca i glasovnog glumca koji je poznat po njegovom radu u Bohemian Pulp i Sensible Shouting studijima.

Nakon silnih godina provedenih u novinarstvu, gde se vala nabrusio veština strpljenja i rečitosti, Aleksej je konačno zagazio u video igre. Srećom, oduvek se bavio dubinom i značenjem igara te je svaka naredna delatnost u toj oblasti bila luk i voda. Glavna od tih delatnosti je pisanje, a u ovom trenutku – za naslov “Let Bions Be Bygones”, studija Bohemian Pulp. Pored toga, Aleksej kao glasovni glumac tumači veliki broj uloga u tom naslovu, paralelno koordinirajući celim procesom i kao reditelj glasovne glume.

Pisanje za video igre je sasvim posebna vrsta pisanja. Veštine pisanja koje su već prisutne kod onoga koji stvara, moraju biti dopunjene veštinama i razmišljanjem koji su svojstveni mediju koji anticipira makar minimalno angažovanje igrača. Dobra vest je da je ovo veoma savladivo i da uveliko postoje uobičajene prakse za uspostavljanje uverljivih narativnih tokova. Kada se u proces umeša i glasovna gluma, sklonosti pisca dramskim umetnostima mogu da naprave značajnu razliku. Đavo je u detaljima.

Predavanje sa Aleksejem će se održati u subotu, 23. marta u 15:00 časova. Posetite nas na Play!Con štandu u Master hali Novosadskog Sajma! Ulaz je potpuno besplatan za sve!

Ako kojim slučajem niste u mogućnosti da prisustvujete našem malom prolećnom skupu, bez brige – sva predavanja će biti snimljena i objavljena na zvaničnom Play! YouTube kanalu. Za sve vesti o Play!Con Spring 2024 pratite naš sajt i Instagram stranicu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top