PC

Capcom je najbolji izdavač 2023. godine, kako ocenjuje Metacritic

Kao svake godine, Metacritic je upravo istakao najuspešnije izdavače. Ovo su 14. godišnje rangiranje izdavača igara, i bez iznenađenja, Capcom je izašao na vrh kao pobednik.

14. godišnje rangiranje izdavača igara u organizaciji Metacritica uključuje mnoga poznata imena. Međutim, Capcom je izabran kao najbolji izdavač zbog tri igre koje su ocenjene sa preko 90/100 na platformi.

Dok Resident Evil 4 Remake ostaje najpopularnije izdanje studija prošle godine, druge igre poput Street Fighter 6 i Ghost Trick: Phantom Detective takođe su uspele da postignu preko 90/100 na Metacriticu i prodaju milione jedinica.

Japanski developer je prošle godine izdao 11 naslova, a dok su 3 od njih postigli preko 80/100 na Metacriticu, ostatak nije bio loš. Slede najbolji godišnji izdavači igara:

  • Capcom – 84.5
  • Raw Fury – 79.1 
  • Chorus Worldwide – 77.6 
  • Dangen Entertainment – 77.6
  • Annapurna Interactive – 80.2
  • Nintendo – 79.5
  • Aksys Games – 78.5 
  • Bethesda Softworks – 80 
  • Sega – 78.8 
  • Thunderful – 79.1 

Od izdavača na listi, Nintendo je prošle godine imao posebno snažan nastup. Sa izdanjima poput Zelda: Tears of the Kingdom, Super Mario Wonder, i još mnogo toga, bio je jak konkurent za prvo mesto.

Sony, koji je prošle godine bio na vrhu, rangiran je kao 13. najbolji izdavač ove godine. Takođe treba napomenuti da su u rangiranje uključeni samo izdavači koji su prošle godine izdali pet ili više različitih naslova.

Verujemo da je Capcom bio dostojan izbor i zaslužio je da osvoji ovu nagradu. Resident Evil 4 Remake je sada nazvan najbrže prodavanim izdanjem  ove franšize nakon što je postigao 7 miliona prodaja, dokazujući koliko je dobar remake bio.

U međuvremenu, Street Fighter 6 je bio podjednako impresivan, čineći Capcomovo zauzimanje vrha na ovoj listi od 2019. godine dugo očekivanim povratkom u formu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top