Domaća Scena

Završen prolećni Play!Con 2024: Prvi put uživo iz Novog Sada!

Snimci svih predavanja sa Play!Con Spring 2024 će uskoro biti dostupni na našem YouTube kanalu!

U subotu, 23. marta se održao Play!Con Spring 2024, jednodnevna konferencija posvećena domaćoj gejming industriji. Verovatno ste već znali sa kojim ciljem organizujemo Play!Con, pošto je ovo sedmo izdanje našeg voljenog događaja! Međutim, ovom prilikom smo uveli nekoliko novina. Pored potpuno nove postave predavača, Play!Con se po prvi put održao u Novom Sadu, i to u sklopu Gaming Week festivala.

Našem malom prolećnom skupu su se pridružila četiri predavača: Jovan Vesić, Sava Minić, Aleksej Krpan i Aleksa Jeremić. Iako su svi govorili o svojim ličnim projektima, sva četvorica su se dotakli malo ”šire slike”.

U predavanju ”Svi putevi vode u gejmdev”, Jovan je istakao da vas ljubav prema igrama može odvesti u svet gejmdeva bez obzira na vašu prethodnu profesiju. Srpska gejming zajednica raste iz godine u godinu, čega se dotakao Sava Minić iz Nordeusa, koji od 2022. godine okuplja stotine ljudi na Global Game Jam Belgrade.

Naš sledeći gost bio je Aleksej Krpan, pisac i glasovni glumac iz Bohemian Pulp i Sensible Shouting studija, koji nas je proveo kroz svoju bogatu karijeru i objasnio nam kako je iz novinarstva dospeo u gejming. Aleksej je glavni pisac distopijske avanture Let Bions Be Bygones, u kojoj kao glasovni glumac tumači i veliki broj uloga.

Na kraju smo razgovarali i sa Aleksom Jeremićem, producentom iz Shosha Games studija (Water Me, Water Me & You), koji je na Play!Con Spring 2024 po prvi put prikazao gejmplej iz svoje predstojeće igre ”The Legend of the Jaffa Brownie”. Očekujte da će igra izaći u narednih nekoliko nedelja!

Za sve one koji su propustili Play!Con Spring 2024, ili one koji ponovo žele da poslušaju predavanje koje im se posebno dopalo: Snimak cele konferencije će uskoro biti okačen na našem YouTube kanalu.

Želeli bismo da se zahvalimo našim cenjenim gostima i svima onima bez kojih Play!Con ne bi postojao!

Vidimo se!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top