PlayStation 5

4 od Top 10 igara po broju prednarudžbi za PS5 čine Xbox igre

Xboxov multiplatformski pristup izazvao je sumnje, zabrinutosti i ljutnju u zajednici. Međutim, čini se da Microsoft ide putem ka pronalaženju svog veoma željenog uspeha kroz prva četiri izdanja.

Dok je Sea of Thieves već bio najviše prednaručena PlayStation igra ne tako davno, sada je lista top 10 popunjena Xbox igrama. Četiri mesta na top 10 listi zauzimaju Microsoftovi naslovi.

Sea of Thieves je već pobedio igre poput Rise of the Ronin i MLB: The Show. Skoro mesec dana kasnije, izgleda da je zadržao ovu poziciju, ostajući ispred Destiny 2: The Final Shape.

Iznenađujuće, igra čak pobeđuje Stellar Blade, ekskluzivu za PlayStation koja stiže sledećeg meseca. Grounded je odmah iza Stellar Blade, sa obe Xbox igre koje pobeđuju veoma očekivano proširenje Elden Ring.

Važno je napomenuti da se više izdanja Sea of Thieves nalazi na top 10 listi. Računajući Grounded i ova izdanja, 40% liste zauzimaju Microsoftovi predstojeći naslovi.

Sea of Thieves je primio posebnu pažnju za ovu platformu, sa Sonijem koji pomaže u procesu portovanja. Premium izdanje takođe uključuje sav sadržaj kako bi se osiguralo da fanovi PlayStationa dobiju potpuno iskustvo od samog početka.

Ovo bi mogao biti pokazatelj da je Xbox bio mudar što je sledio third-party pristup. Prema Phil Spenceru, veliki naslovi poput Starfield će biti izuzeti iz ovog pritiska, ali Microsoft bi mogao preispitati svoju odluku ako manje igre postanu veliki hitovi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top