PC

60% vremena provedenog u igrama čine naslovi stariji od 6 godina

Iako je 2023. godina bila ništa manje od vrhunske godine za igre svih žanrova, uključujući Baldur’s Gate 3 i Alan Wake 2, čini se da igrači nisu mogli biti ubedjeni da ostave svoju staru kolekciju iza sebe.

Izveštaj opisuje da igrači i dalje provode većinu svog vremena sa starijim igrama, doprinoseći oko 60 posto ukupnog vremena provedenog u industriji prošle godine.

Newzoo je objavio svoj drugi godišnji izveštaj o tržištu PC-a i konzola za 2023. godinu, pokazujući da je bilo postepeno poboljšanje od 2% na tržištu PC-a i konzola, dostižući prihod od 93,5 milijardi dolara.

Međutim, čini se da je većina igrača provela vreme sa starijim franšizama. 60% ukupnog vremena provedenog u igrama prošle godine zauzeli su Cal of Duty, Fortnite, Rainbow Six Siege i druge.

Fortnite je rangiran kao najpopularnija igra na svim platformama. U međuvremenu, Rockstarov GTA 5, koji se približava gotovo 200 miliona prodaja, takođe je pronađen prilično visoko na listi na svim platformama.

Samo Fortnite, Roblox, League of Legends, Minecraft i GTA V činili su oko 27% vremena igranja. Prilično iznenađujuće, samo 8% vremena igranja dolazi od novih igara poput Baldur’s Gate 3 i Diablo 4.

Još iznenađujuća je činjenica da je Starfield ušao na listu, ističući svoj komercijalni uspeh uprkos svim izgledima. Starfield je takođe bio jedna od retkih igara koje nisu multiplayer na listi.

Ovde je očigledno da su igrači udobni igrajući klasične multiplayer igre umesto da probaju nešto novo. Ovaj trend naglašava razne izazove s kojima će se industrija suočavati u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top